Alla inlägg under augusti 2013

Av Mathilda - 7 augusti 2013 15:32

Heyy alla!


Nu har jag  hållit på med att riva i min garderob för att testa olika kläder till första skoldan. Jag provar allt från smycken, till klänning, till kjol, till leggings, jeansjacka, mönstrat och ah sen ska man gå vidare till smink och håret också...puh... ibland är det ett heltidsjobb att vara tjej!



Men för att ni ska få tips om vad ni kan ha till skolstarten så tycker jag att ni ska kolla i olika modetidningar t.ex Jag har tittat i min juliatidning som jag fick i för ett tag sen, där de har skrivit om vad du kan bära inför skolastarten! ;) Du kan ju t.ex blanda med gammalt och nytt. Kanske något plagg/smycke som du köpt nu på sommarlovet. Du kan också testa med kläder som du haft under sommaren, så förlänger du lixom sommaren.



Men jag har läst att underhösten så kommer leopardmönster att fortsätta vara en trend! Skinnkjol kommer också vara en trend till höst, men om man inte vill ha en sånn kjol så funkar det bra med en svart kjol.




Här kommer lite kläder som kan tipsa dig till din skolstarts-look! ^_^





1.


  

Här har ni då den lite mer färgstarka varianten, om du vill hålla kvar sommaren lite längre. Då har jag ett par rymdinspererade leggings och sen denna volang tunika från Bikbok, leggingsen fick jag av mamma, så jag vet inte vart de är ifrån.


Örhängena är från glitter och läppstiftet hade jag bara som en slump för att jag testade det läppstift som jag köpte igår. Ett bra tipps när du vill testa färgstarkt är att kanske ha en vit eller en enkelfärgad topp. Silversmycken passar också bra till denna look! Även fast det är höst så betyder det inte att man kan lägga till färg på tillvaron!



2.


 


Här har jag en leomönstrad klänning som jag matchar med en jeansjacka! Det synns inte, men till detta har jag ett par silvriga örhängen i form av vingar frun ur och penn. Klänningen är från HM och jackan från Cubus/Gina Tricot.


Jag har fixat till bilden lite på en speciell sida.



3.


 


Ursäkta att det är en dålig bild, men här ser ni iaf en lite mer sportig variant. College-jackan är från Cubus och jag tror klänningen är från HM. Detta kan du också matcha med en snygg keps. Skorna är från Lager 157.




4.


   


Här testar jag lite mer höstaktikt. Skinnjacka passar till nästan allt och alla tillfällen och funkar nästan hela året runt!  Till detta testade jag ett långt halsband från ur och penn. Skorna är från Scorett, tröjan är från New Yorker och leggingsen minns jag inte riktigt. Skinnjackan är från Kappahl.


Jag hoppas nu att ni fick lite tips på vad ni ska ha på er till skolan! Ni får gärna kommentera om ni fick det!


                                         Vi sees snart!//Michue♥







Av Mathilda - 6 augusti 2013 23:44

Heeejj alla läsare!♥



Idag har jag varit och hällsat på en gammal granne till oss. :) Vi fikade lite och åt kanelbullar. Just nu sitter jag och tittar på olika smink-videos på youtube och nya ide'er ploppar upp i mitt huvud, haha! Nu ska jag visa lite bilder från idag plus en liten video på lille Cesar! ^_^






                                       Min lilla bebis♥  Det gröna där är ett salladsblad. ;)

   


                                                  
          Haha, fuling ♥




                                                  
      Videon ^_^





                     
 
Hahaha! Han gör typ alltid så med pinnar, spadar och sin borste!


      ''Hoppas ni kan se videon för som jag sagt förut så kan jag inte titta på videosarna innan inlägget publiceras.''


Sen åkte jag och pappa en sväng till ÖoB och där passade jag på att köpa lite hårklämmor och hårnålar, för jag hade lite dåligt med hårnålar och hade inga klämmor, hehe!


 


                                De här kostade ''13'' kr var för sig.  



Jag tänkte visa fler bilder på Cesar idag, men de bilderna ligger i kameran och det vart något fel när jag stoppade i kamerans minneskort i datorn. Men jag kanske kan visa dom nogån annan gång.   Sees! //Michue♥

Av Mathilda - 5 augusti 2013 23:25

Hey alla! ^_<



Idag frågade mamma mig om jag skulle med henne på en springtur och jag har sprungit typ en gång nu på sommarlovet, men tänkt att jag ska göra det fler gånger. Så jag tänkte att det var lika bra att göra det nu. :) Springturen gick bra, först så gick vi en km (ganska snabbt) och då fick jag lite holl för jag hade ätit typ solrosfrön innan, haha! Men då tog jag en sten i handen och sedan så fortsatte vi springa. jag sprang lite mer än 4,5 km, medans mamma tog en lite längre vända, men inte så långt.



Jag fick iaf bra respons av mamma och hon säger att vi ska springa igen på Lördag, hehe ;)



Jag har tittat lite på mobilskal på internet, till min mobil, men ska sova nu. Godnatt! //Michue♥

Av Mathilda - 4 augusti 2013 18:40

Heeejj alla!



Nu är jag hemma från en helg hos våra vänner i Stockholm. :)Vi har bara varit hemma hos dom och tagit det lugnt.  På fredagen, då vi kom dit, så kom en kvinna med sin familj som var en vän till mamma och de som vi åkte till. De stannade där ett tag och vi åt mat, men de hade redan ätit. Sen i lördags så badade jag i deras pool flera gånger och efter det åt vi grillad oxfile' med pommes/potatisklyftor och annat gott!


 Innan vi åkte så lämnade vi Cesar hos en tant som är kaninuppfödare och har även fött upp honom, haha eller vad man ska säga! Så hon fick iaf ta hand om honom under helgen. 





                                            What are you doing? O.o

 

                                       Och så blöter man ansiktet......


    


                                                  
  I'm lucky!



 


                                                  
  LIKE A BAAAWS!



 



Hahaaha, våra vänner hade köpt vindruvor från Coop som var enorma!


   




               Här kommer lite bilder på mig och Cesar innan vi lämnade honom hos kaninuppfödaren :)




     


                             Hahaha, Cesar, linslus :*




Jag och pappa åkte också en sväng till Citygross där man kunde köpa ''Starnails-nagellack'' för 10 kr!


Så jag passade på ;)


 


                       Ville ha ett nytt ljusrosa nagellack och jag tror att detta blir bra. :)



                                                  
                                       Ses snart! ^_^   //Michue♥


Av Mathilda - 1 augusti 2013 23:56

Heejj igen!


Hoppas ni gillar min nya header! Den får iaf duga just nu ;). Ska snart sova, men packar lite till Stockholm. Men tänkte att det är lika bra att jag lägger upp veckans blogg och veckans video nu, eftersom veckan är slut när jag åker till Stockholm för att stanna där i två nätter! ;)






                                                  
           Veckans video   
              






Nu kan inte jag se hur videon blir innan när jag lägger upp den, men jag hoppas ni kan se den! Jag har iallafall börjat gilla fler ''parody-videos'' och denna parody är av Taylour Swifts låt ''I knew you were Trouble''. Denna är nog en av mina favoriter av det parody-videos  jag har sätt.





                                    Veckans Blogg



Veckans blogg idag är......  ''  www.kanintokig.devote.se/ ''!!!!

Jag ger denna blogg i betyg:            Altså full pott! Den här bloggen får full pott för att ''Tyra'' som bloggaren heter, är kanintokig och lägger upp sjukt söta bilder på sina gulliga kaniner! (Hon är kaninuppfödare). Så det här är en blogg för er som gillar kaniner! PLUS!: Kolla in den svarta lejonhuvade kaninen i hennes fjärde senaste inlägg! Den är såå söt och den liknar min Cesar, fast i svart! 



                                               Det var allt för mig idag/ikväll  Godnatt! //Michue♥








Av Mathilda - 1 augusti 2013 22:26

Hallooo alla!


Idag har jag gjort ''Amerikanska pankakor'' till lunch! Har faktiskt aldrig gjort det förut, men jag gjorde dom från ett recept som jag hittade i en kokbok för nybörjare, som min syster gav mig en gång. Dom blev goda, men Amerikanska pankakor är tjockare än vanliga pankakor och man blir väldigt mätt på dem. Jag som bara var en person fick tyvärr slänga rester från de två pankakorna som jag ätit för jag blev för mätt! Men man kan spara smeten i kylen tills nästa dag! ;)




                              Såhär blev mina pankakor! ^_^




 


Dem blev kanske lite brända, men det var för jag hade dem på liite högre värme samtidigt som jag vispade grädden, hehe.....





                                                  Här får ni receptet!


                                                  
    Ingridienser:


                                                  
       50 g smör


                                                  
      2,5 dl mjölk


                                                  
        2 ägg


                                                  
       3dl mjöl


                                                  
      1 msk socker


                                                  
     2 tsk bakpulver

                                                  
     

                                                  
       0,5 tsk salt


                                                  
      2 msk matolja


                                                  


                                                     Du behöver:



        Liten kastrull, måttsats, bunke, visp (ingen elvisp), litermått, gaffel, träslev, stekpanna, stekspade, soppslev och en tallrik.


                                           Gör såhär:




1. Lägg smöret i kastrullen och låt det smälta på svag värme. När det är smällt så häll i mjölken och låt den bli fingervarm.


2. Knäck äggen i bunken och vispa ihop. Häll i mjölken och det smälta smöret och vispa jämnt.


3. blanda mjölet tillsammans med sockret, bakpulvret och saltet i litermåttet och rör om ordentligt med gaffeln. Häll sedan ner i bunken med smeten.


4. Rör om med en träslev/plastslev . Smeten ska vara ganska klumpig och klimpig, så rör bara om smeten tills mjölet har blandats ner, annars blir pankakorna hårda.


5. Häll en/två msk matolja i stekpannan och vicka runt den så den täcker botten, lägg till lite mer olja ifall det skulle behövas när du börjar steka pankakorna. Sätt på medelstark värme . Börja inte steka förrän pannan är varm.


6. Gör gärna en provpankaka. Häll i knappt en halv slev av smeten mitt i stekpannan. Vänta tills pankakan är täckt av små bubblor, både på sidorna och mitt på pankakan och vänd sedan på den.


Stek i yttligare en halv minut och lägg sedan upp den på en tallrik. Min provpankaka blev lite hård, men det var för att jag stekte den så länge och borde igentligen höjt värmen, så den inte behövde steka så länge.


7. Det går bra att steka  fler pankakor samtidigt. Häll i tre eller fyra, kanske lite större klickar runt om i stekpannan och passa på dem så de inte glider ihop.




Jag valde ju grädde till dehär pankakorna, men ni kan ju göra som Amrekanarna och lägga på lite lönnsirap direkt efter att de lagts på tallriken, eller kanske ta lite bär till. :) Om du är en såndär som kör en viss diet som kallas ''LCHF'' så kanske du kan testa att lägga i koksmjöl, istället för mjöl och stevia istället för socker. ''Min mamma kör nämligen LCHF just nu, hehe!''



Hoppas ni får till några smaskiga pankakor så ses vi snart! Ska tydligen till Stockholm imorn och träffa vänner till familjen där. :))  Ses snart då! //Michue♥







Presentation


Welcome! Jag heter Mathilda och är 17 år. Här bloggar jag om mitt liv som består av mycket musik, skola, mina nära och kära, mode och mycket mer. I nuläget går jag estet musik på gymnasiet. Jag skulle bli så glad om ni ville följa min blogg! Kramar

Sök i bloggen

Language

Fråga mig

15 besvarade frågor

Senaste inläggen

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Kategorier

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards