Direktlänk till inlägg 1 augusti 2013
Hallooo alla!
Idag har jag gjort ''Amerikanska pankakor'' till lunch! Har faktiskt aldrig gjort det förut, men jag gjorde dom från ett recept som jag hittade i en kokbok för nybörjare, som min syster gav mig en gång. Dom blev goda, men Amerikanska pankakor är tjockare än vanliga pankakor och man blir väldigt mätt på dem. Jag som bara var en person fick tyvärr slänga rester från de två pankakorna som jag ätit för jag blev för mätt! Men man kan spara smeten i kylen tills nästa dag! ;)
Såhär blev mina pankakor! ^_^
Dem blev kanske lite brända, men det var för jag hade dem på liite högre värme samtidigt som jag vispade grädden, hehe.....
Här får ni receptet!
Ingridienser:
50 g smör
2,5 dl mjölk
2 ägg
3dl mjöl
1 msk socker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk matolja
Du behöver:
Liten kastrull, måttsats, bunke, visp (ingen elvisp), litermått, gaffel, träslev, stekpanna, stekspade, soppslev och en tallrik.
Gör såhär:
1. Lägg smöret i kastrullen och låt det smälta på svag värme. När det är smällt så häll i mjölken och låt den bli fingervarm.
2. Knäck äggen i bunken och vispa ihop. Häll i mjölken och det smälta smöret och vispa jämnt.
3. blanda mjölet tillsammans med sockret, bakpulvret och saltet i litermåttet och rör om ordentligt med gaffeln. Häll sedan ner i bunken med smeten.
4. Rör om med en träslev/plastslev . Smeten ska vara ganska klumpig och klimpig, så rör bara om smeten tills mjölet har blandats ner, annars blir pankakorna hårda.
5. Häll en/två msk matolja i stekpannan och vicka runt den så den täcker botten, lägg till lite mer olja ifall det skulle behövas när du börjar steka pankakorna. Sätt på medelstark värme . Börja inte steka förrän pannan är varm.
6. Gör gärna en provpankaka. Häll i knappt en halv slev av smeten mitt i stekpannan. Vänta tills pankakan är täckt av små bubblor, både på sidorna och mitt på pankakan och vänd sedan på den.
Stek i yttligare en halv minut och lägg sedan upp den på en tallrik. Min provpankaka blev lite hård, men det var för att jag stekte den så länge och borde igentligen höjt värmen, så den inte behövde steka så länge.
7. Det går bra att steka fler pankakor samtidigt. Häll i tre eller fyra, kanske lite större klickar runt om i stekpannan och passa på dem så de inte glider ihop.
Jag valde ju grädde till dehär pankakorna, men ni kan ju göra som Amrekanarna och lägga på lite lönnsirap direkt efter att de lagts på tallriken, eller kanske ta lite bär till. :) Om du är en såndär som kör en viss diet som kallas ''LCHF'' så kanske du kan testa att lägga i koksmjöl, istället för mjöl och stevia istället för socker. ''Min mamma kör nämligen LCHF just nu, hehe!''
Hoppas ni får till några smaskiga pankakor så ses vi snart! Ska tydligen till Stockholm imorn och träffa vänner till familjen där. :)) Ses snart då! //Michue♥
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 | 25 |
|||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
31 | ||||
|